Wat is de waarde van je woning?

Je huis
taxeren

Sta je op het punt een woning te kopen? Of wil je de hypotheek oversluiten? Of weten wat de marktwaarde is in verband met een overlijden of een scheiding, of ben je van plan te verbouwen? Dan heb je een taxatie nodig.

Voor de financiering van een woning eisen geldverstrekkende instellingen dat een gecertificeerd taxateur de gevalideerde taxatie uitvoert. Schouten Makelaars heeft die erkenning en wij zijn je natuurlijk graag van dienst.

Woning laten taxeren

Wat doet een taxateur?

De taxateur bepaalt de marktwaarde van de woning en hanteert daarbij verschillende normen. Dat is maatwerk. Hij bekijkt hoe de woning zich verhoudt ten opzichte van andere woningen in de wijk en kijkt hoe deze past in de woningmarkt in de regio. Naast de marktwaarde van een woning, staat er in een taxatierapport ook andere informatie over de woning. Zo valt te lezen om wat voor soort pand het gaat, de grootte, de aard en de indeling van het pand, de bouwkundige kwaliteit en de staat van onderhoud.

Onze rapporten worden landelijk geaccepteerd door alle banken, rechtbanken en de Belastingdienst. Ook wanneer het gaat om het verkrijgen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Wat is er nodig?

Allereerst natuurlijk het eigendomsbewijs, maar ook de kadastrale gegevens en het meetrapport of de tekeningen van de woning. De volgende aspecten komen tijdens de taxatie aan de orde:

Onderhoud

Staat van onderhoud

Afmetingen

Inhoud en de oppervlakte

Indeling

Functionele indeling

Constructie

Constructie en de gebruikte materialen, en de kwaliteit ervan

Duurzaamheid

Mate van isolatie en energiezuinigheid

Rechten

Verplichtingen en rechten, zoals recht van overpad en erfpacht

Ligging

Ligging en de omgeving

Bestemmingsplan

Wat is de bestemming van de woning

Marktsituatie

Ontwikkeling van de woningmarkt

Weten wat jouw woning waard is?

Laat je gegevens achter en ontvang van ons een indicatie rapport.
Dit rapport is door ons opgesteld en niet geautomatiseerd.

Voor Amsterdam gelden andere afstanden, neem contact met ons op voor meer informatie